Idag

…har jag talat om droger och tobak med tonåringar.

Det känns så viktigt att informera om det på ett vettigt och objektivt sätt. Allt sådant här engagerar och föder frågor som inte alltid är lätta att besvara, men samtidigt är så oerhört viktiga att ta upp i ljuset.

Jag tror inte på droger. Tror inte på att det går att bagatellisera effekter, försköna det som händer i kroppen, avdramatisera något som inte är naturligt. I din kropp. Något du kanske inte förstår eller ser, om du själv använder dig av det.

Liksom alkohol skadar och är ett gift är även narkotika ett gift och vad man än kan säga om det –  att det är ofarligt, inte skapar ett beroende (?) eller annat, så tror jag inte på det. Nej. Så många effekter som ett sämre omdöme ger är inte nyttigt. Aldrig.

Narkotika är farligt och leder in i ett missbruk, ofta till grövre droger än den du börjat med.

Det här tror jag också på. Förutom Livet.

13 kommentarer på “Idag

 1. Jätteviktigt att prata om. Den äkta sanna lyckan den kommer inifrån, utan några tillsatser. Att hävda att en del droger skulle var ofarligt, det är att blunda för verkligheten. Jag hade en diskussion med en person angående detta där personen hävdade att det är ofarligt med en del droger etc etc. Jag bad personen att följa med mig och träffa några föräldrar som mist sina barn till följd av dessa ”ofarliga” droger. Diskussionen tog slut där kan jag säga.
  Kram

 2. Hej Wendla, tack för din kommentar.

  Just att lycka kommer inifrån, det tror jag på. Och att inte kunna se själv är väl en effekt av droger, antar jag.
  Förstår att diskussionen tog slut där…bra att du visade på en verklighet som tyvärr är en sanning.

  Kram på dig

 3. Det är verkligen viktigt att informera ungdomar. Inga droger är ofarliga utan alla ger någon form av skador eller beroende. Där jag bor informeras även alla föräldrar med tonårsbarn vilket är väldigt bra. Många tror ju att ”det gäller inte mitt barn” men när det gäller alkohol så gällder det nästan alla barn!
  Kram!

 4. Ur ett andligt perspektiv så blir er anti-drog linje väldigt sned anser jag.

  Varför skapades droger? Varför finns det överhuvudtaget? För att kunna förstå det så måste man höja perspektiven och se varför vi överhuvudtaget är på jorden. Vad våra lärdomar är och så vidare.

  Jag är emot missbruk och droger där vi tappar kontrollen. Men ibland måste vi kanske tappa kontrollen och ”skakas om” av olika anledningar.

  Har man bara de jordiska perspektiven och inte tror på någonting annat än det som går att se och ta på så håller jag med er till 100%, men tror man på en mening och på något mer, ja ett högre perspektiv så är det inte så enkelt att bara fördöma alla droger rakt av.

  Svårt detta att diskutera känner jag, men någon kanske kan få ett litet hum om vad jag försöker säga?

 5. Deytta behöver man ju inte tro på så utan det är ett faktum.
  (att det inte är bra med droger/bruka)
  Min dotter känns som en gammal tant ibland. Gjorde sås- vitvins, häromdagen, på påse. Mamma det är transfetter, jaja……….hon är väldigt prudentlig så både när det gäller alkohol o rökning, men hon äter chockald och ligger inte i riskzon för ngt på det viset.
  Men hon har koll.
  På det mesta och äter som en häst.

  Jo, tack för den fina kommentaren. Blev så glad för att detn var äkta. ( kändes så)
  åh min intution är rätt bra 😉

  Inga Abkommentarer ikväll, bra att du har två bloggar *ler lite*

  våra barn idag behöer ine börja med cigg, eller alkohol eller annat, hoppas jag om vi ger dem en grund som de kan stå på.
  Tack o lov är de ”omodernt” att röka , man blir en ”Bbrud” iallafall i min dotern skola…

  Kramar 😉

 6. En del människor använder droger för alltid befinna sig i extas som inte nöjer sig med livets rus. En typ A personligheter som alltid måste känna sig höga. Sen finns det dom som hamnar där pga av sår i själen och som använder drogen som bedövningsmedel, det största orosmomentet när det gäller ungdomar. Jag tycker nog att man själv får ta ansvar för vad man gör i a f om man är vuxen, och tappar man kontrollen så har man inte gjort det.Inte heller om missbruket påverkar andra. Men att prata om det här med ungdomar är super viktigt, eftersom många unga är sårbara och mottagliga så måste vi prata om det.

 7. Tack för era kommentarer.

  Kersti: Ja, frågan är om barn alltid lyssnar, men i skolsammanhang (som det här var), lyssnar de på varandra och kanske tar de in mycket då, förhoppningsvis blir de avskräckta någon gång i en framtid. Kram:)

  Znogge: Visst är det så, att det gäller precis alla barn, vad man än som förälder tror. Så viktigt att prata om. Kram:)

  Hosanna: Tack för att du delar med dig. Kram.

  Jerry: Jag har hört det förut och kan iofs inte säga ngt om det, för jag har inte provat. Själv tror jag absolut på en mening, i precis allt, men har ändå svårt att se vitsen med droger. Intressant det du skriver, om varför det skapades droger överhuvudtaget… Jag tror att ett rus kommer inifrån, att du kan bli hög på dig själv och det du upplever – utan droger.
  Om du förstår vad jag menar… Jisses, så det låter 🙂

  Kram på er!

 8. menuette: Jag gillar verkligen dina kommentarer! Sitter här och ler åt det du skriver, men håller också med. Tyvärr provar de ändå, ibland, trots allt det kloka. Förhoppningsvis nöjer de sig med det. Din dotter verkar vara så klok och det kommer ju någonstans ifrån…

  För övrigt gillar jag när du stavar fel, så du kan skriva en rolig kommentar till *S* och jag tror att vi båda menar vad vi skriver till varandra, att din intuition är rätt alltså. Kram:)

  agapanthus: Tack för din kommentar, jag tror som du inser jag när jag läser. Tror också det är svårt att undvika att det inte ska påverka andra i omgivningen.

  Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s