Jag ligger i det kokheta badet

…omgiven av bergtoppar som formats under hoppressandet av rosa badskum.

Mina fötter tittar upp längst ner och jag vickar på tårna lite grann. Det är så hett att jag nästan flämtar, men det är behövligt efter att ha haft en felaktig fläkt i klassrummet, som blåst in kalluft rakt på mig under hela dagen. Jag var förresten en något stelfrusen kvinna som lite tidigare försiktigt sänkte mig ner i badkaret.

Nu när jag ligger där så slår mig en sak: Varför är det så att många kvinnor så ofta får ursäkta sig eller kväva sina känslor för att situationer ska lösas? Le och nästan krypa lite grann för att inte råka illa ut. Jag tänker på Ebba von Sydow, som inte visste vem som pratade med henne. Kanske svarade hon och kanske är det jobbigt med många som kommer fram ideligen. Eller så var hon oartig; det beror ju på situationen kanske.

Jag tänker också på alla våldtäkter och situationer som kräver en smidighet, för att inte råka ännu värre ut. Som i ett förhållande med en som misshandlar, man försöker gömma undan sina känslor, sin rädsla eller avsky och bara väntar på att den goda sidan – som oftast finns där också – ska komma fram.

Eller på de som lever med en partner som har ett hett temperament och får försöka dämpa det för att dämpa situationer som kan uppstå i till exempel trafiken. Hela tiden krypa för att någon ska vara på bra humör.

Jag tänker nog rätt mycket emellanåt och de här tankarna späddes på efter kloka kommentarer i min andra blogg. Men det är synd att det ska vara så; att det inte är helt ovanligt att många tassar på tå för andra. Tyvärr. Fast kanske gäller det här även för en del män, förstås.

Nåja. När jag har tänkt klart tar jag min handduk och torkar mig, smörjer in mig med Aloe Verakräm och går som en ny och rosig människa ut från badrummet.

Annonser
av madonnan Postat i Okategoriserade

6 kommentarer på “Jag ligger i det kokheta badet

 1. Det låter gott med ett bad, kan själv inte bada längre p.g.a strålskador och annat skit.
  Håller verkligen med dig när det gäller att många kvinnor får trixa och fixa så att män inte går överstyr.
  Det kan man nog prata om länge och väl dessa våldsbenägna typer.
  Men njut nu av att fått badat i ett gott skumbad och mjukat upp dina frusna leder.
  Det tilllhör livets goda som amn får bjuda sig själv på.
  Wanja

 2. ibland kanske man märker att det kan vara värt att gå på tårna en liten stund, för om man inte skulle göra det, kan det bli värre. Och man kanske också vet att man behöver inte gå så länge på tårna, för situationen varar inte länge. Och då är det det bästa alternativet!

 3. Hett temperament och agressioner är inte ovanligt i trafiken. Tyvärr får jag väl krypa till korset och säga att jag inte är sämre själv. Man blir en underlig människa bakom ratten.

  Att tiga för att inte starta ett bråk kan vara smart, men inte om det kräver allt för mycket stolhet. Men man är oftast inte ensam när man bråkar. Nu tänker jag inte våldtäkter eller misshandel utan det där lilla extra man själv kan hjälpa till med för att allt ska flyta så smidigt som möjligt.

 4. Längtar ofta till ett varmt bad. Som förr ligga o bara njuta av stillhet och ro. Men jag har tappat bort den förmågan.
  Det händer jag tappar upp ett bad o kryper i med allsköns oljor eller badsalter. Inte många minuter står jag ut innan rastlösheten ger sej till känna. Det blir bara jobbigt så jag kliver rätt snart upp igen. Förr kunde man tom läsa en bok till vattnet kallnade. Så inte längre.
  Kram

 5. Hmm… det här påminner mig om statusstrider. Att inte säga hej till någon betyder att man står högre än den som vill hälsa. Enkelt sagt. Att porta Sydow blir då ett sätt att hämnas och sänka personen statusmässigt. Att i sin tur be om ursäkt offentligt är att visa på sin lägre status för att göra den första oförrätten ogjord.

  Om inte status var viktigt för Sydow skulle hon nog inte delta i spelet på dess regler. Uppenbarligen så var det viktigt nog att få fortsätta och delta i spelet (Stureplan). Men de senaste uttalandet verkar ju visa på att hon är på väg ut ur spelet. På väg till Göteborg..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s