Snabba steg

…som flyger fram i mörkret bland träden.

marken hoppar små grodor som knappt syns, omkring bland vattenpölarna och kanske är det därför benen är snabba. Mitt i allt mörker skymtar varma glimtar från höga lyktstolpar; som pigga strålar kastas de spretande ut i kvällen och lyser upp en aning.

Knastret under skosulorna känns tryggt och prasslandet bland buskar som passeras ger henne sällskap. Undrar vad som gömmer sig där bakom, i mörkret?

snabbt en människa kan gå, känna hur pulsen ökar och värmen sprider sig. Gåendet får irrande tankar att klarna och insikter att envetet lämna kvar en stilla saknad.

En vetskap tar sin plats. Att ord så ofta leder oss rätt; visar rätt; men inte alltid betyder det du tror. Eller så gör de det.

Alltid.

Stegen fortsätter framåt i den mörka kvällen. När hon ser på vägen framför sig, ser hon de varma ljusglimtarna från stolparnas lyktor som varsamt lyser upp. 

Så vackert de sprider sig.

Annonser

14 comments on “Snabba steg

  1. vovve och jag var ute igår kväll. Såg grodorna och ljuset från stolparna. Plötsligt kom det en liten skugga vandrande vid muren…vad kunde det vara…?….en igelkott! Igelkotten blev lite fundersam när den såg oss, den hade ju muren bakom sig så den kunde inte fly bakåt…vovve och jag gick åt sidan så Igelkotten skulle märka att vi inte var farliga…och så fortsatte vi vår väg, vi hemåt, igelkotten till skogen…

  2. =)
    Jag sitter och läser och njuter av din text.
    Jag är en trött tjej idag, men inte för trött för att skriva några rader till dig!
    Ha en skön dag vännen
    Jaana

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s