Idag

…hände något riktigt kusligt i mitt klassrum som jag bara måste skriva ner innan jag går och lägger mig.

Ojoj. Vi hade inga elever inne i skolan eftersom det var en särskild dag och vi skulle mötas ute på skolgården på eftermiddagen. Men jag och några kolleger var där lite innan för att jobba lite och jag satt vid datorn i mitt klassrum en stund och hade lagt väskan på golvet bredvid. Bakom mig finns en hurts med några lådor och pärmar och tidskriftssamlare på. Den hurtsen är rätt tung. Väskan som låg där bakom min stol, men framför hurtsen har axelremmar (handtag att hänga på axeln alltså, vad de nu kallas…).

Efter ett tag gick jag in till en kollega och hade låst dörren till klassrummet. Vi jobbade en stund, men sen gick jag in till mig igen.

Och då ser jag min väska. Att axelbandsremmen (ah, så heter det ju!) ligger runt om ena benet på den tunga hurtsen. Man måste alltså lyfta upp hurtsen för att kunna stoppa benet mitt i…med axelbandsremmen runt om. Förstår ni? Jag tyckte det var så konstigt, ingen annan än vi var i korridoren OCH jag hade dessutom dörren till klassrummet låst, men jag ruskade lite på huvudet för mig själv och glömde nästan bort det.

Efter ett tag gick jag ut igen, stängde dörren och var borta en längre stund. När jag kom in och skulle hämta min väska, så var det likadant igen! Och jag skrattar när jag skriver det här, men såvida det inte är jag som är tokig och själv har lyft upp hurtsen för att stoppa axelbandsremmen runt om…så måste det faktiskt spöka. Jättekonstigt och roligt! Och jag kan inte säga det här till eleverna, absolut inte. Men jag blev så paff andra gången att jag faktiskt ropade på mina kolleger och sa som det var. Vi skrattade gott.

Ville bara skriva ner det här. Men; finns det någon förklaring? Och jag som ska sitta där själv imorgon ett par lektioner och jobba, utan elever, blir nästan lite skraj. Förra veckan hände det ju något mitt under en lektion. Något jag skrev om i ABbloggen tror jag, eller var det här? En elev som spratt till och tyckte att det kom en papperstuss på kinden, trots att vi alla satt och lyssnade och tittade just på den eleven. Utan att det fanns en endaste liten pappersbit i närheten…

Jag som hade lyckats glömma det här lite. Hur ska jag kunna sova nu då? Fast lite roligt är det, jag gillar nog spänning tror jag.

                                    🙂

25 kommentarer på “Idag

 1. Intressant och lite spännande! Du/ni får vara observanta! Papperstussar kan ju komma väldigt diskret från oväntat håll men väskan är ju lite mer svårförklarad… Jobbar du i en gammal byggnad kanske?
  Kram!

 2. Det finns väsen som vill busa med dig, alldeles tydligt, på den skolan. En gammal elev kanske? Låter ju som ett typiskt busstreck iaf… Hoppas du slipper obehagliga överraskningar under terminen!

 3. ”Kanske ska jag börja forska lite i spökerier. I alla fall är jag helt klart intresserad av lite mystiska saker har jag märkt…”

  Dina ord från ett tidigare inlägg.

  Gläntar man lite på dörren så…:)

  Fin pippi där uppe.

 4. Lite läskigt är det allt! Ibland undrar man ju vad som sker… Du får väl se tiden an.

  Angående din kommenter hos mig vill jag bara påminna om att glödhoppor inte är tunnbröd. Tunnbröd är ett tunt bröd som ska bakas på korn. Glödhoppor är tjockare och mjukt. Det är en stor skillnad på bröden. Men det är lätt att kalla allt för tunnbröd. Jag är dock en brödkännare och håller på traditionerna.

 5. Har varit upptagen och bortrest så jag har inte hunnit svara på dina inlägg.

  Ja, det var skönt att det löste sig med läkaren. Det känns tryggt att ha en läkare som anstränger sig och vill hjälpa en.

  Du verkar ha en spännande tillvaro! Det är kanske spöken som har varit i farten. Eller osynliga mannen! 😉

  Ha det gott!

 6. Jag har varit med om så märkliga saker så inget förvånar mig…
  Men visst är det spännande? Tycker absolut att du ska ta upp det mysteriet med ungarna, låt dem skriva en uppsats om vad de tror.
  Kram

 7. Det där var ju verkligen spökligt, det kan ju inte ha gått på något annat sätt eller hur!? Men jag tror inte att det är någon du behöver vara rädd för!
  Ha en bra tisdagskväll

 8. Det är en svår balansgång det där. Om du ska berätta för barnen eller inte.

  Även om ungarna kan tycka att det är spännande så går de ju hem och pratar med sina föräldrar och då vet man ju inte vad som sägs.

  Kanske är det inte ett spöke utan en ande som försöker få dig uppmärksam på att du har ett barn i din klass som är extra känslig för energier och att du behöver vara medveten om det.

  Precis som photoimagine skrev så har du ju gläntat på dörren och när man gör det följer ett ansvar och det har du ju. Dessutom så är det ju så att du väljer vad som ska komma till dig, det är alltid ditt val!!!

 9. Det kanske var ngn som ville tala med dig eller ha din uppmärksamhet?
  Farliga är de då inte, fårstår din ”faschination”, själv har jag en gång haft besök av troll men de brukar jag ytterst sällan förtälja för de låter lite galet, men de är sant.
  (viskar nu)

  Mkt skall man vara med om, de här jordiska 😉

  Vi kanske ser med andra ögon sen när vi lämnar kroppen liksom när man tänder en lampa?

  Funderar….:)

 10. Tur uatt du kan se det som roligt också. Annars hade det varit värre. själv hade jag nog blivit lite konfys. Hade nog somnat till slut men inte på en gång.

  Ha det bra
  Kram
  Eivor

 11. Å va´ häftigt. Ngn är i din närhet. Ngn talar om att den finns där. Är absolut säker på att det är ngn som har anknytning till byggnaden eftersom den är så gammal. Du har ju öppnat upp nu. Alla dina tankar. Du är på G och NGN vet om det. Säger hej här är jag. Vill du veta mera. Och det vill du ju, så ta bara emot så får du se ifall de blir fler möten ifall ni kan bli vänner. Ifall den vill ha hjälp med nå´t. Eller så visar den sig bara lite då och då. Tycker om att busa. Att ha kul. Du ska veta att de på andra sidan har så MYCKET HUMOR!! Så det kanske bara är hederligt skoj och ingenting annat. Kul är det!!

 12. Hej. Inget konstigt eller farligt, inget som vill er eller dej illa. Bara visa att det finns där. Det som kallas oförklarligt är inte alls det. Inte för oss som har en tro i.a.f. Men vad säger att detta som händer inte är ett sätt att skämta med er? Eller bara markera att det finns?
  Nu vet du ju att det finns något bakom det som syns, och det är gott det lovar jag dej.
  Ondskan ser vi i krig,våld, terror etc som pågår runt om i världen. Det är människornas verk. Det du upplevt är det diametralt motsatta. Grattis!/Kramar

 13. Tack för era kommentarer. Så intressant det här är…och jag tänker mkt på det här ännu ett par dgr efter… Känner mig lite mörkrädd nästan, mitt på dagen alltså 🙂

  photoimagine: Jag minns svagt att jag skrivit så…lustigt faktiskt! Får kolla upp det inlägget. Det verkar som om spöket läst iaf… Ha det bra:)

  znogge: Ja, en gammal byggnad är det… 🙂

  Neny: Just det, en gammal elev kan det ju vara…tänkte bara på en lärare… Oj!:)

  Freja och ni andra: Jag berättar inte om det för eleverna, känns inte som det är rätt riktigt. Även om det är fascinerande så kan det ju också vara skrämmande. Men man skulle ju kunna göra det som en historia, en som inte är sann och sen får de skriva klart… Det ska jag nog göra framöver! 🙂

 14. Fortsätter här då… 🙂

  menuette: Troll?!!! DET vill jag höra mer om… Snälla! Inlägg kanske… 🙂

  Rosa: Vet inte om jag törs erkänna…men jag har hälsat på spöket ett par ggr när jag kommer in nu efteråt… *S* Skrattar för mig själv och riktigt känner hur knäpp jag är…

  KARI: Berätta gärna mer för mig… det låter gott iaf. 🙂

  Tack alla som kommenterat och läst 🙂

 15. Jag tror inte det är ett spöke… jag tror det är något annat väsen som vill visa dig att det finns… Ibland är det bara så viktigt för väsen, och människor att få känna att de finns, att någon blir varse det. Kram

 16. Ping: Spöken som gett små upplevelser | Madonnans

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s