Jag flyter

…med slutna ögon; lyssnar på de svaga ljuden som kommer till mig under vattenytan.

Gungar stilla, håller armarna längs med kroppen, flyter hur länge som helst. Runt omkring mig badar så många glada människor; spanjorer, engelsmän, några svenskar.

Men jag bara ligger där alldeles stilla och flyter.

Inuti känns värmen, allt det glada som är jag, men också det lilla ledsna och det som gör lite ont. Allt – på en gång; där i vattnet. När jag flyter.

öppnar jag mina ögon. Ser bara den klarblå himlen och en liten ensam molnstrimma i ena kanten av ögonvrån; Alltet och Intet. Jag fortsätter att gunga omkring i allt det blå; tänker mina tysta tankar och bara känner hur fantastiskt det är att få finnas och få ligga här och flyta i ett  böljande hav, under den här vackra himlen. Så stort.

Efter en stund snurrar jag runt och provar om det går att flyta på magen också –  det gör det, men jag får hålla koll på balansen. Jag blundar igen och lyssnar på alla ljud som nu hörs tydligt ovan vattnet.

plötsligt bryts ensamheten och under mig simmar någon som plaskar och sedan kommer upp vid sidan om mig. Vi simmar iväg tillsammans. Hon före, jag en liten bit efter.

Att flyta är verkligen så härligt; jag älskar det tyngdlösa, meditativa tillståndet. Att bara ligga där och blunda, se, uppleva, sakna, känna, lyssna på alla dova ljud i vattnet, tänka. Känna en varm stillhet. Och ro.

                               Länk: Suerte.

                          

15 kommentarer på “Jag flyter

 1. Jag brukar också ligga och flyta och spana upp mot himlen! Bara njuta. Men i år har det inte blivit av…
  Ha en skön dag i solen och vattnet!
  Kram

 2. Jag brukar också ligga och flyta, i ”evigheter” känns det som, så ljuvligt, så … fritt. Men alla ljud under vattnet ”förstoras” och det kan snabbt förflytta mig från meditation till rädsla.
  Skönt att läsa dina texter!
  Kram

 3. Mannen kan flyta sådär, inte jag. Nu är jag lite avundsjuk på dig som får uppleva sol, värme och bad. I morse när jag vaknade sken solen. Trodde det var en såndär toppendag. När jag kom ut var det kallt. Det är lätt att bli lurad i en lägenhet 5 tr upp i Vasastan. Kul att du har det bra! Kram.

 4. Får mig att minnas min ensamma 14 dagars resa till Turkiets salta hav. Det var som att bada i mjölk, varm, mjukt och omsvepande. Lätt att flyta och att gunga på och i.
  Där låg jag själv varje dag i 14 dagar och bara njöt 🙂 tänk det gjorde jag själv!
  Fantastiskt skönt!
  Kram och njut vidare

 5. Du skriver så inlevelsefult och levande, en bok vore din grej..Jag kommer ihåg känslan från Bangkok, man är tyngdlös och upplever liksom världen lite avlägset..så skönt.

 6. Det är en mäktig känsla att vara tyngdlös – vattnet som bär – men också hur kroppen är en källa för värme och puls – örat som fångar ljud som inte kan höras. Så måste det ha varit att ligga i modershavet….där innuti… en gång för länge sedan…då man växte sig stor… det är vackert att flyta. Anne-Marie

 7. Å vad jag önskar jag fick byta med dig. Jag behöver miljöombyte och sol känner jag. Men det får bli i ett annat liv.
  Ha det gott.
  Kramar 🙂

 8. Den där känsla känner jag igen, men jag kan ju inte påstå att jag har legat på vattnet och njutit i år!!!!!! Förhoppningsvis så blir det en varmare sommar med varmare vatten nästa år!!!!!
  Kramizzzz

 9. Tack för era kommentarer som är så uppskattade 🙂

  Rosa: Det är bara att lägga sig där…och flyta. Alla måste väl kunna det…tror jag 🙂

  Syster yster: En härlig känsla: När man kan…Bra!! Kram:)

  Tack Grynboll…det är salt vatten i Thailand, flyter man bra på:)

  Anne-Marie: Så vackert du skriver…och jag håller med:)

  Kram på er alla fina människor!

 10. Ping: Jag flyter… « Madonnans

 11. Ping: Om att flyta | Madonnans

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s